Dudić otkrio koji igrač se povrijedio pred derbi: "Doživio je malu distorziju zgloba na treningu"

Trener Veleža pred derbi protiv Zrinjskog

Dudić otkrio koji igrač se povrijedio pred derbi: "Doživio je malu distorziju zgloba na treningu"

E. Čaušević

Zrinjski i Velež sutra igraju veliki mostarski derbi u okviru drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ovi klubovi trebali su se sastati prošlog mjeseca, ali je utakmica odgođena zbog nastupa Rođenih u kvalifikacijama Konferencijske lige.

Ipak, okršaj mostarskih klubova gledat ćemo sutra Pod Bijelim Brijegom i sigurno je da nas očekuje dosta zanimljiva utakmica.

Pred ovaj derbi održana je i zajednička konferencija mostarskih klubova, a svoja očekivanja otkrio je i trener Veleža, Feđa Dudić, koji

"Pripreme kao i za svaku drugu utakmicu s obzirom da je teško što ćemo i mi i oni u 21 dan imati po sedam utakmica za razliku od drugih klubova koji će imati jednu manje i onda nemaš puno vremena nakon utakmice ni da se raduješ ni da tuguješ. Jednostavno se pripremaš za novi meč jer svako tri dana ide nova utakmica i niko te ne pita šta je bilo prije tri dana i mi smo to najbolje osjetili na svojoj koži kada smo uporedo igrali prvenstvene i evropske utakmice. Tu smo vidjeli kako to ide brzo od euforije do neke negativne atmosfere, ali sve je to za nas i moramo se znati nositi s tim", rekao je Dudić i nastavio.

"Što se tiče same utakmice zaista mislim da u ovom trenutku se sastaju dvije ekipe koje žele da igraju, koje igraju visoki presing i igraju za gol više. Očekujem dobru utakmicu ukoliko bude dozvoljavalo vrijeme jer se za sutra očekuje malo sparno vrijeme. Kada sam saznao za termin utakmice mislio sam da će malo temperatura popustiti, ali vidite da je i dalje temperatura preko 30 stepeni. Sigurno to može da umanji malo kvalitet utakmice, ali sve drugo akter i forma obje ekipe nam obećavaju da neće izostati kvalitet.

Oglasi

"Zrinjski je furiozno krenuo u prvenstvo. Odigrali su nekoliko fantastičnih utakmica protiv dobrih protivnika i ostvarili dobre rezultate. Bilo ih je lijepo gledati za oko. Zadnje dvije utakmice su ostvarili dobre rezultate, ali malo manje lijepo za oko su igrali, međutim tako koliko imaju vrlina imaju sigurno i mane koje ćemo mi pokušati da iskoristimo".

Osvrnuo se na svoj tim i otkrio da je Ovčina upitan za sutrašnji gradski derbi.

"Što se tiče nas svi igrači su spremni osim Harisa Ovčine i moramo vidjeti šta će biti s njim. Jučer je na treningu doživio malu distorziju zgloba i pokušat ćemo sve da ga osposobimo za sutra i nadam se da će naša liječnička ekipa i on pokušati da bude na nivou, ali ako ne bude Bože moj. Priželjkujem da utakmica prođe fer i korektno i ja otkad sam tu mislim da je svaka bila takva. Malo je specifično jer se vraća publika jer smo se malo odvikli od toga, ali sigurno će biti lijepo igrati ponovo pred navijačima".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dudić je govorio i o stanju u ekipi i klubu.

"U dobroj smo seriji rezultata. Sve utakmice koje smo odigrali smo odigrali na jako dobrom nivou. Ekipa je u dobrom ritmu, imali smo problema dok smo uporedo igrali Evropu i prvenstvo i to se osjetilo na prvenstvu. Imamo malo problema s tim mladim igračima jer nismo najbolje odradili prelazni rok po tom pitanju".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mackintosh
Kod ovog Hasana Dudica sve sami invalidi, a on lici na bacvu
2 13
Pikachu11
Nakaza iz Međugorja
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi