Dudiću stiglo olakšanje, ali i nova briga

Ponovo primoran na kombinacije

Dudiću stiglo olakšanje, ali i nova briga

A. Čaušević

Za razliku od većine premijerligaša Velež će u oktobarskoj reprezentativnoj pauzi igrati takmičarski meč. 

Velež u 1/16 finala Kupa BiH gostuje Zvijezdi 09. Susret u etno selu Stanišići na programu je u srijedu od 15 sati.

Rođeni su minulog vikenda na gostovanju pobijedili Posušje sa 2:4 što je donijelo mir u kuću nakon niza utakmica bez trijumfa.

Feđa Dudić je u tom susretu bio primoran da kombinuje, a tako će biti i protiv nekadašnjeg premijerligaša u srijedu.

Za utakmicu sigurno neće konkurisati Samir Radovac, dok se u ekipu vraćaju Tarik Isić i Dženan Zajmović, dok je i 19-godišnji Arman Džanković počeo da trenira, pa perspektivni trener može donekle odahnuti.

Međutim, glavobolju predstavlja odlazak Džanija Salčina, Luke Kačavende i Farisa Zubanovića na okupljanje mlade reprezentacije pa će Dudić morati tražiti način da u timu ima dvojicu igrača mlađih od 21 godine. Jedna od opcija gotovo pa sigurno će biti Alen Dejanović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Dobra stvar je da će iskusni Slaviša Bogdanović koji ima problema sa zglobom stisnuti zube i stajati na golu Rođenih.

Inače, utakmicu Zvijezda 09 - Velež će suditi Velimir Drinić iz Modriče, dok će posmatrač suđenja biti Ognjen Valjić iz Banja Luke.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VictoriasFikret
Svu snagu usmjeriti na osvajanje kupa. Forza Velež!
8 1
Pa zar Tarik Isic i sad igra nogomet poslie one blamaze, pa pobogu imali neko da mu kaze da on nije za nogometa, razumijem ja da on voli igrati nogomet, ali Tarik nije talenat za to. Ez boze dragi dosla teska vrijemena da antitalentu za bilo sta ne mozes dokazati da nije talenat, da sam na Tarikovom mjestu ja bih poslije one blamaze na utakmici konferecijske lige definitivno zauvijek napustio nogomet.
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi