Nakon osvojenog trofeja, Federico Chiesa izjavom pokazao da nešto ne štima u svlačionici Juventusa

Allegri je problem

Nakon osvojenog trofeja, Federico Chiesa izjavom pokazao da nešto ne štima u svlačionici Juventusa

Eldar Ganibegović

Juventus je sinoć osvojio trofej pobjednika Coppa Italije, a nakon pobjede u finalu ovog takmičenja iz izjave Federica Chiese možemo naslutiti da u svlačionici Stare dame nije sve u najboljem redu.

Pobjedom protiv Atalante našeg Seada Kolašinca, Juventus je sinoć stigao do trofeja pobjednika Kupa Italije. Rezultat je bio 1:0, a jedini gol je u 4. minuti utakmice postigao Dušan Vlahović.

Poslije utakmice je izjavu za medije dao Federico Chiesa. Od ranije je poznato da on nije u najboljim odnosima s trenerom Allegrijem, a sada je to indirektno i sam potvrdio.

Naime, novinari su Chiesu pitali da li će Massimiliano Allegri na kraju sezone biti smijenjen. Nije podržao trenera, nego je rekao:

"To su procjene i stvari koje klub mora dati. Morate njih pitati. Naša ocjena je da smo postigli ciljeve, ali smo razočarani jer je Scudetto vrlo rano ostao samo san."

Federico Chiesa na kraju sljedeće sezone postaje slobodan igrač, osim ako ne produži ugovor. Juventus mu nudi produženje na godinu dana s istom platom.

Oglasi

"Želim da ostanem u ovom velikom klubu i vratim Juventus gdje mu je mjesto. Osvojili smo Kup Italije i sretan sam zbog navijača nakon teških mjeseci koje smo imali", istakao je Chiesa.

"Coppa Italia i plasman u Ligu prvaka su bili ciljevi. Razgovarao sam s direktorom o novom ugovoru i o tome ćemo još razgovarati na kraju sezone."

Podsjetimo, ovo je treći trofej koji je Chiesa osvojio s Juventusom, a drugi u Kupu Italije.

Govorio je još i o Evropskom prvenstvu. Nije siguran da li će se naći na spisku putnika za Njemačku.

"Moram čekati Spallettija i dostupan sam", istakao je Chiesa koji ima osam golova i tri asistencije u 35 nastupa u svim takmičenjima ove sezone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi