Alex Sandro na ljeto napušta Juventus - Na stolu su dvije opcije

Brazilac odlazi iz Torina

Alex Sandro na ljeto napušta Juventus - Na stolu su dvije opcije

Eldar Ganibegović

Nakon sokro deset godina provedenih u klubu, Alex Sandro će napustiti Juventus, a na stolu ima dvije opcije za nastavak karijere.

Ljetni prijelazni rok uskoro počinje. Izvjesno je da naredne sezone u dresu Juventusa neće igrati Alex Sandro.

Brazilac koji je godinama špartao po lijevoj strani napustiti će Staru damu nakon samo 17 nastupa ove sezone i to bez učinka.

Ovaj 33-godišnjak na stolu ima dvije opcije. Kao naredne potencijalne destinacije spominju se Sao Paulo i Porto.

On je upravo iz Porta stigao u Juventus. Torinski klub ga je platio 28 miliona eura 2015. godine i nakon devet godina mogao bi se vratiti besplatno u Portugal.

Vidjet ćemo je li rano za povratak u rodni Brazil. Karijeru je počeo u Atletico-PR, igrao je i u Urugvaju za Maldonado, te jedno vrijeme na posudbi u Santosu.

Oglasi

Što se Juventusa tiče, u dresu ovog kluba je nastupio 326 puta i postigao 15 golova. Podijelio je 32 asistencije.

Čak pet puta je bio prvak Italije, četiri puta je osvajao Kup, a dva puta Superkup Italije. Dakle, s Juventusom ima 11 trofeja.

S Portom je ranije dva puta bio prvak Portugala uz jedan osvojen Superkup ove zemlje na zapadu Evrope.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa Santosom je osvojio Copa Libertadores 2011. godine, a štp se reprezentacije Brazila tiče bio je prvak svijeta do 20 godina, te je 2019. godine osvojio Copa Americu.

Ukupno je za reprezentaciju Brazila nastupio 40 puta i postigao dva pogotka. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi