Dudić: Velika pobjeda, noć za pamćenje!
Dudić uvijek zamišljen u trenerskom prostoru

Nakon velike pobjede na Grbavici

Dudić: Velika pobjeda, noć za pamćenje!

S. Mlaćo
U prvom meču 2. pretkola Konferencijske lige snage su večeras odmjerili Velež i AEK.

Završilo je 2:1 za Velež koji se pokazao na najbolji mogući način.

Komentar nakon meča dao je trener Mostaraca Feđa Dudić koji je u ovacijama napustio travnjak Grbavice.

“Velika pobjeda. Pokazali smo ono što smo jučer govorili. Najavio sam na koji način ćemo igrati i na taj način smo i odigrali. Imali smo dobar skauting, ali ako to na terenu ne možete provesti, sve pada u vodu. Prvo poluvrijeme je bilo možda i perfektno. Imali smo propusta dva, jedan su nas kaznili golom. Nismo udvojili, primili smo gol, ali se odmah vratili. To je velika snaga naša“, ističe Dudić, te dodaje.

"Mislim da je ovo putokaz da se može. Vazda ostaje žal poslije ovakvih utakmica, a govorio sam i prije 'može se'. Danas smo bili bez Zvonića i Radovca, pobjeda ima još veči značaj. Čestitke igračima. Sada će dvije godine zajedničkog rada. Čestitke navijačima, predivna atmosfera, noć za pamćenje“.

Dotakao se i revanša.

Oglasi

“Igrat ćemo hrabro, a AEK je blagi favorit“.

Najveća trenerska pobjeda za Dudića.

“Jeste. Ovo je najveći protivnik, moja najveća trenerska pobjeda u karijeri“.

Velež se rano vratio u igru nakon šoka, odnosno primljenog pogotka.

“Prvih deset minuta smo igrali perfektno, izašli visoko, AEK nije mogao da iznese loptu, ali onda primimo gol. Odmah smo rekli 'nema veze, idemo dalje'. Pršeš je postigao pogodak kakav se rijetko viđa, sreća prati hrabre, a mi smo bili hrabri“.

Dudić je pohvalio i Edukacijski centar za trenere NS BiH.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Stalno učim, stalno želim nešto novo. Edukujem se, gore sam naučio puno toga, hvala Doganu, Taloviću, Jeleškoviću, Aliću... Zaista, imamo sjajan edukacijski centar". 

Naveo je i da će Cvijanović biti spreman za revanš, te istakao nadu da će Radovac do revanša biti u boljem stanju, te da stručni štab danas nije želio rizikovati sa sjajnim vezistom danas.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
čestitke susjedima na pobjedi, a ovaj Dudić ako bude sreće bi trebao imati zavidnu trenersku karijeru
54 0
goku_iz_sirokog
Bravo fedja majstore, sad vas čeka jako težak posao u grckoj, nadam se da prolazite
46 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi