Dudić: Revolt navijača je opravdan, ne zaslužuju da gledaju ovakvo Sarajevo

Strateg Sarajeva razočaran

Dudić: Revolt navijača je opravdan, ne zaslužuju da gledaju ovakvo Sarajevo

Edmir Škorić

Feđa Dudić je održao press konferenciju za novinare nakon što je Sarajevo u Kaknju izgubilo meč 5. kola Premijer lige BiH od Igmana sa 2:0.

Dudić je nakon meča imao određen dijalog s navijačima koji su nezadovoljni partijom u zadnjih sedam dana. Uostalom, igrači su izviždani, a ogorčeni navijači su čak tražili od Asmira Suljića da skine kapitensku traku i da je preda nekom drugom.

"U najavi utakmice sam rekao da su igrači Igmana zaslužili da imaju 3-4 boda više. Čekali su svoju šansu iz prekida, dali drugo gol i priveli utakmicu kraju. Mi smo morali stvoriti veći broj šansi s igračem više. Čestitam Igmanu na pobjedi", rekao je Dudić, dodavši:

"Revolt naših navijača je opravdan, ne zaslužuju gledati ovakvo Sarajevo, ali kako je bilo dobro u prva tri kola biti član Sarajeva, sada treba imati hrabrosti biti član Sarajeva i kada ne ide. Ne cvjetaju uvijek ruže kako treba. Moramo se izdići iz ovoga".

"Mi ćemo analizirati gdje štai kako i probati da pobijedimo Slobodu. Definitivno smo pali, izgubili smo mir, poljuljano je samopouzdanje i pojedinačno i timski. To moramo što prije probati da vratimo".

"Ekipa koja teži da se bori za vrh ne smije primiti 10 golova u četiri utakmice. Imamo i taj peh sa stoperima. Uigravali smo stoperski par Mujakić - Aničić. Odlučili smo rizikovati i prodati Mujakića, ali nismo očekivali povredu Aničića. Danas Drobarov povrijedi zglob, trebao izaći u 20. minuti, ali stisnuo je zube i izdržao do poluvremena, a Trako je tek izašao iz povrede. Neki igrači, ovi iskusniji, trebali bi preuzeti odgovornost na svoja leđa i ja to želim od njih. Preuzimam odgovornost, stao sam iza njih, ali oni moraju da se oduže na terenu. Ali šta je tu je, život ide dalje", ističe Dudić.

"Očekujemo puno više od Suljića, rješavat ćemo neke stvari u svlačionici. Definitivno je u krizi. Svi su dobili šansu, analiziramo, nije da je samo Suljić kriv. Protiv Tuzle sam dobio četiri izmjene na poluvremenu, pa opet ništa nismo dobili. Veći dio ekipe kao da je zaboravio igrati. Trebalo bi da budemo puni samopouzdanja. Nikad ne bježim od odgovornosti. Kad god neko pomisli da sam ja najveći krivac, to je onda najmanji problem..."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Tražimo neko idealno rješenje. Bio bih najsretniji da imam napadača koji će dati iz prve poluprilike gol".

Sarajevo ostaje na devet bodova nakon pet odigranih mečeva, a slijedi mu duel sa Slobodom prije sarajevskog derbija koji će se najvjerovatnije igrati u petak 26. avgusta na Grbavici.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ljacmu1
Truli klub… Nije Mirvicu dovoljno ulagat pare, već se treba okružiti stručnim ljudima i odmaknuti lokalne barabe od kluba.
13 4
Adnan tz
Mojne se vaditi sad nad slobodom da mi malo prodisemo
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi