Feđa Dudić: Pobjeda više plod sreće nego neke dobre igre

Press konferencija nakon utakmice

Feđa Dudić: Pobjeda više plod sreće nego neke dobre igre

Eldar Ganibegović

Velež je s dva gola Nermina Haskića savladao Željezničar u jednom od derbija 20. kola m:tel Premijer lige BiH.

Poslije utakmice održana je press konferencija, a trener Mostaraca Feđa Dudić naravno da je bio zadovoljan zbog tri boda na otvaranju proljetnog dijela sezone.

"Prije svega čestitam svojim momcima na pobjedi. Zadnja pobjeda domaća 28. augusta protiv Leotara i to je na kraju bilo jedva. Vodili smo 2:0 i na kraju smo i to spasavali. Veliki pritisak igranja na domaćem terenu. Trebala nam je ova pobjeda. Više plod sreće nego neke dobre igre i sigurno da mislim da će sad spasti pritisak s momaka. Vidjeli ste na 2:0, počeli smo im gurati kroz noge, kad znaš da si pobijedio onda je to ide to sve lagano", rekao je Dudić i dodao:

"Nismo se snašli u ovoj formaciji u prvom poluvremenu. Dosta smo na bekovima igrali nisko. Na pripremama kad ne igraš za bodove igramo visoko i onda to odlično izgleda. Sad kad dođu bodovi onda se mi spustimo i protivnički bočni igrači su bili prvo poluvrijeme praktički sami, nismo ih pokrivali. Dole smo imali pet na tri, bio je višak uz odličnu igru u veznoj liniji Željezničara. Čestitam Željezničaru na ovako hrabroj igri. Sigurno što je kolega rekao (Edis Mulalić, op. a), ako ovako budu igrali nemaju se čega bojati."

"Srušili smo i tu neku tradiciju koja je neugodna. Zadnji put 2014. smo pobijedili. Rezultat 2:0 nerealan. Zaslužili smo da pobijedimo, ipak dali smo ta dva gola. Puno smo radili standard situacije. Željezničar sad kad je promijenio ekipu ima samo dva visoka igrača, dva stopera i znali smo da igraju zonu. Tražili smo taj neki prostor gdje smo htjeli i evo nagradilo nas je. Još jednom momcima čestitam, a Željezničaru želim sreću u nastavku prvenstva i ako budu ovako igrali za njih nema zime", kazao je trener Veleža.

Na pitanje da li se u igrače Veleža uvukao neki strah nakon rano datog gola, Dudić je rekao:

"Pa naravno. Veliki pritisak domaćeg terena. Ko je pratio Velež u Antaliji, tri utakmice s vrhunskim ekipama. Jedna od njih igrala je Evropsku ligu i vidite Velež koji leti terenom, koji pokušava i onda dođe Posušje i već imamo naznaku toga da nije to to. Ne preuzimamo odgovornost u nekim dijelovima terena, ne preuzimamo, hajmo reći da nam neko drugi čuva igrače. Sve je to neki strah od rezultata".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Definitivno što smo imali prošle sezone niko nas nije mogao dobiti. Ko god je dolazio znao je da nema šanse da ovdje uzme bod, teško da je neko osvojio i bod. Nekako ovu sezonu smo startali da nam je veliki pritisak igrati na domaćem terenu i zato velika pobjeda. Probat ćemo da otklonimo ove neke stvari. Najvažnije da smo pobijedili, da smo uzeli tri boda, a igra naravno mora i bit će sigurno puno bolja", dodao je.

Podsjetimo, Velež naredni izazov očekuje u srijedu u četvrtfinalu Kupa BiH kada igra protiv Širokog Brijega.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epson
Iskreno Željo bio bolji, moje licno mišljenje
3 0
rodjak
ja kao veliki Velezovac isto kazem da nismo mogli meda danas ni na kasiku,Zeljo bio bolji i agilniji ni sam ne znam kako dobismo ali dosta smo utakmica ranije bili bolji pa na kraju popusili,valja da i mi ovako jednom dobijemo.Haskic je nas TiTo,spavas li mirno Nemanja ;)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi