Dudić pred Igman: Nije naivan protivnik, trebali su imati do sada tri ili četiri boda

Trener Sarajeva

Dudić pred Igman: Nije naivan protivnik, trebali su imati do sada tri ili četiri boda

E. Ganibegović

Sarajevo sutra u petom kolu Premijer lige gostuje u Kaknju kod Igmana.

Bordo tim nakon četiri kola ima devet bodova, a u srijedu je u zaostaloj utakmici doživio debakl od Tuzla Cityja (1:5) na Bilinom polju i morat će tražiti pobjedu da se iskupi za visok poraz.

Trener Feđa Dudić prokomentarisao je taj meč i najavio novi.

"Napravili smo juče jednu kvalitetnu analizu, otvoreno popričali s igračima o tome šta je bilo dobro. Mi smo diktirali tempo prvih 25 minuta izuzev tog gola iz prekida. Nakon toga do poluvremena razmak između linija jako veliki, što je protivnik jako dobro koristio", rekao je Dudić pa dodao:

"Opet, kad pogledam, tih pet golova, faktički četiri su bila toliko naivna, daš sam sebi. Nismo se dizali nakon dobrih igara i pobjeda, tako nećemo ni padati nakon poraza. Mene najviše u ovom porazu boli, nije isto izgubiti 3:0 ili 5:0 ili 5:1 kako je završilo na kraju."

"Igrač za Sarajevo, ne smiješ dozvoliti da te neko pod navodnicima sprda ili omalovažava te. Očekujem reakciju igraća već na narednoj utakmici i siguran sam da ćemo se vratiti starim navikama, dobrim utakmicama i akobogda vratiti pobjednički mentalitet", kaže trener Sarajeva.

"Igmana u dva kola niko nije nadigrao. Igrao je s jako dobrim ekipama, protiv Širokog koji je lider na tabeli, nešto ih nije nagradilo, protiv Borca su jako dobro stajali u defanzivnom bloku, primili ponovo nesretan gol... Igman je primio samo dva gola, dva nesretna poraza, realno su trebali imati tri ili četiri boda, a imaju nula. Niti ima lakih protivnika, niti možeš nekoga da podcijeniš", rekao je, između ostalog, Feđa Dudić.

U videoprilogu ispod možete čuti njegova razmišljanja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, sutrašnji meč igra se s početkom od 17:30.

Podsjetimo, Igman svoje domaće utakmice igra na stadionu Mladosti u Kaknju, s obzirom da njihov stadion u Konjicu još ne ispunjava uslove za igranje Premijer lige.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
MIRVICU BRATE, TJERAJ OVU BUDALU I ONOG CELAVOG KRIMINALCA ili cemo opet ostati bez Evrope!!!
1 5
user1605368976
Visoko si poletio Fergusone.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi