Dudić sprema novi plan za svoje rivale, "eksperiment" položio prvi ispit

Isto će pokušati i u Turskoj

Dudić sprema novi plan za svoje rivale, "eksperiment" položio prvi ispit

Admin Čaušević

Velež je u pripremnom duelu pobijedio GOŠK sa 3:0. Susret protiv federalnog prvoligaša treneru Feđi Dudiću je poslužio kao eksperiment za nove taktičke zamisli.

Utamica na stadionu Rođeni je privukla oko stotinjak navijača Veleža koji su mogli biti zadovoljni prikazanim baš kao i trener Dudić.

"Uslovi za igru su bili teški, vjetar nije dozvoljavao da se igra, odigrali smo da nam ne propadne termin. Sve u svemu možemo biti zadovljni, dali smo tri gola. Protivnik nije stvorio niti jednu stopostnu priliku. GOŠK-u želim sreću u nastavku Prve lige FBiH. Mi nastavljamo smo da radimo", kazao je Dudić za SportSport.ba.

U susretu protiv GOŠK-a Velež je igrao formaciju 3-5-2. Štoperi su bili Radović, Bajrić i Zeljković.

"U sadašnjoj konstaltaciji snaga imamo igrače za taj sistm. Sigurno ćemo i u Turskoj odigrati u tom sistemu jednu utakmicu. Možemo biti zadovoljni, bilo je korketno, dobro smo se pomjerali i u fazi napada i u fazi odbrane", rekao je Dudić.

Rođeni u četvrtak putuju u Antaliju na završni, ali i najvažniji dio priprema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imali smo ozbiljne protivnike do sada...U Antaliji igramo sa stranim ekipama koji imaju nešto novo. Očekuje nas lijepo vrijeme. Maksimalno ćemo iskoristiti tih 12 dana i uigrati ekipu. Momci će dobivati priliku. Nadam se da će svi biti zdravi."

Ianče, protiv GOŠK-a iz predostrožnosti nije nastupio Demir Peco, ali njegov put u Antaliju nije upitan.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DjevicaMarija
Forza Velež. Juriš na Evropu preko Kupa ili kroz ligu malo teže. Prijateljske utakmice 1-1 u Splitu, 3-0 Široki, 3-0 Gošk
6 0
Zalik
Feđa gigant.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi