Fejsal Mulić: Obožavam Ibrahimovićev mentalitet i aroganciju, ali ja sam drugačiji tip

Napadač Veleža govorio za SportSport.ba

Fejsal Mulić: Obožavam Ibrahimovićev mentalitet i aroganciju, ali ja sam drugačiji tip · Intervju

Edmir Škorić

Novopazrac Fejsal Mulić je prošlog ljeta stigao u Mostar, a ubrzo će postati jedan od najvažnijih igrača Veleža i neko koga naročito obožavaju navijači u gradu na Neretvi.

Mulić je privukao pozornost sa visinom od 203 centimetra, pa je ubrzo dobio nadimak "mostarski Jan Koller". Upravo je skočnost velika prednost Mulića, glavom zabija kao od šale, no itekako može da bude opasan i u svim drugim situacijama, pa čak i iz slobodnjaka.

"Haha, vidio sam odmah te komentare i naslove koji me uspoređuju s Janom Kollerom. Znam da je on bio sjajan napadač i da smo slični zbog visine, ali ja lično ne volim da me uspoređuju s drugima. Jednostavno, nemam potrebu da budem 'kao neko drugi', ja sam Fejsal Mulić i gledam samo sebe", rekao nam je napadač Veleža u intervjuu.

Da li ste po dolasku u Velež očekivali da ćete odmah ovako zablistati i da će vas navijači obožavati?

"Nisam to stvarno očekivao, ali ja sam osoba koja vjeruje u sebe i svoj rad. Bilo je dosta negativnih komentara na početku, mnogi su mi govorili da je Velež veliki klub, da će biti teško, da je pritisak ogroman, ali moraš da se navikneš na to. Ja sam uspio da se prilagodim svemu tome i drago mi je zbog ovako dobre sezone".

Fejsal Mulić
Fejsal Mulić FK Velež FK Velež Pozicija: FW

Statistika

19 nastupa
16 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
9 golova

Velež se dobrim igrama s krajem jeseni i početkom zime uključio u borbu za Evropu. Je li to realno očekivati?

"Zaista smo odradili dobru polusezonu i ne vidim razlog zašto ne bismo tako nastavili. Bit će teških utakmica, ima još da se igra, ali mi se vjerujemo i nadamo da ćemo Velež, koji je veliki klub, vratiti na staze stare slave. To nam je cilj".

Neki generalni komentar na kvalitet Premijer lige BiH?

"Vjerujte mi da sam se iznenadio, pa čak mislim da je kvalitetom ispred Slovenije, ali tereni su loši i to sputava napredak. Sve ostalo je zaista dobro, igrači su kvalitetni, mene lično je sve to iznenadilo".

Koliko ste znali o Veležu prije nego ste potpisali za taj klub?

"Iskren da budem, nisam puno znao, ali sam onda na internetu istražio i vidio kako se to radi o velikom klubu s velikim navijačima, da su tu igrali neki najveći igrači sa ovih prostora..."

Najdraži pogodak?

"Definitivno onaj protiv Zrinjskog. Znate i sami kakve su to utakmice i koliko znače navijačima, tako da je to moj najdraži gol koji sam dao u dresu Veleža".

Postoji li neki strani igrač koji Vam je bio uzor i idol dok ste odrastali?

"Ja obožavam Zlatana Ibrahimovića, volim njegov mentalitet, tu aroganciju koju ima u sebi...".

Jeste li i sami takvi?

"Haha, ne, ne... Ja sam dobar i pošten, miran, ali mi Novopazarci smo takvi - ne diraj me, ne diram te".

A u Novom Pazaru se čeka svaki vaš pogodak, svaka utakmica Veleža, moglo se to primijetiti i po objavama koje dijelite na društvenim mrežama?

"E da, dobro ste to primijetili, pa to su moje komšije, moji drugovi, rođaci... Oni slave svaki moj gol i stvarno ih volim. Zbog njih je i Velež sada tamo praćen".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I za kraj, jeste li to danas imali razgovor s čelnicima kluba?

"Ma nije to bilo ništa službeno, tek onako... Razgovarali smo, a ja planiram da ostanem tu jer imam ugovor. Nemam potrebe da nešto mijenjam", dodao je Mulić na kraju našeg intervjua.

Top Komentari

user1588184310
Najaci fejsal nas!!
3 1
starmac
Tako je FEJSALE!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi