Fejzić najzaslužniji za bod Aalena, Köln ubjedljiv

2. Bundesliga, 6. kolo

Fejzić najzaslužniji za bod Aalena, Köln ubjedljiv

Edmir Škorić

Dosta efikasni bili su strijelci na tri današnja susreta šestog kola 2. njemačke Bundeslige.

Nogometšai Kölna su upisali drugu pobjedu, a pred svojim navijačima deklasirali su Aue rezultatom 4:1.

Yannick Gerhardt je već u trećoj minuti pogodio za 1:0, da bi Marcel Risse u 11. udvostručio vodstvo "jarčeva". Tri minute kasnije Taku Ishihara vraća nadu gostima, koje ubrzo Risse svojim drugim golom ponovo vraća na minus dva zaostatka.

Konačan rezultat postavio je Poljak Slawomir Peszko u 56. minuti. U duelu Dynamo Dresdena i Ingolstadta nije bilo pobjednika (1:1). Philipp Hofmann je bio strijelac u 12. za goste, dok je u 24. minuti Christoph Menz izjednačio na 1:1, što je bio i konačan rezultat.

Za Dresden je svih 90 minuta u odbrani odigrao bivši i povremeni bh. reprezentativac Adnan Mravac. Golman bh. reprezentacije Jasmin Fejzić branio je 90 minuta u gostujućem remiju njegovog Aalena protiv Karlsruhera, te je, prema izvještajima njemačkih kolega, najzaslužniji što je njegov klub ostao neporažen.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dima Nazarov je bio strijelac za domaće u sedmoj minuti, dok je kasnije Robert Leclheiter u 39. postavio konačnih 1:1. 

2. Bundesliga, 6. kolo:
Dresden - Ingolstadt 1:1 (Menz 24/ Hofmann 11)
Karlsruher - Aalen 1:1 (Nazarov 7/ Lechleiter 39)
Köln - Aue 4:1 (Gerhartd 2, Risse 11, 24, Peszko 55/ Ishihara 15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.