Fejzić odličan, Paderborn i Vrančić nadomak elite

Njemačka Cvajta

Fejzić odličan, Paderborn i Vrančić nadomak elite

Dva kola prije kraja sezone Paderborn našeg Marija Vrančića i trenera Asifa Šarića nadomak je plasmana u Bundesligu. 

Nakon kiksa Gr. Furtha u petak, Paderborn je danas na svom stadionu porazio Sandhausen rezultatom 2:0 i tako dospio na drugu poziciju u Cvajti koja garantuje igranje u elitnom njemačkom rangu u narednoj sezoni. Pogotke za Paderborn na današnjoj utakmici postigli su Koc i Saglik iz penala. Mario Vrančić ponovo je bio jedan od najboljih igrača Paderborna, a na terenu je proveo svih 90 minuta.

Za iznenađenje kola pobrinuo se Fejzićev Aalen koji je kao gost porazio St. Pauli sa visokih 3:0. Strijelci u značajnoj pobjedi bili su Lechleiter, Grech iz penala i Junglas. Jasmin Fejzić sačuvao je svoju mrežu i doprinio važnom trijumfu.

Dinamo Dresden nije uspio pobijediti Karsluhe na domaćem terenu i uhvatiti slamku spasa za opstanak. Meč je okončan neriješenim rezultatom 2:2. Hennings je doveo goste u vodstvo udarcem sa bijele tačke već u šestom minutu. Izjednačio je Bregerie također iz penala, da bi novu prednost Karsluheu donio Mauersberger u dsetom minutu drugog poluvremena. Konačnih 2:2 postavio je Zlatko Dedić. Dinamo Dresden za zonom opstanka zaostaje pet bodova dva kola prije kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.