Fejzić sa Aalenom deklasiran u Frankfurtu

2. Bundesliga

Fejzić sa Aalenom deklasiran u Frankfurtu

Midhat Šljivak

Ekipa Aalena za koju brani novopečeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Jasmin Fejzić deklasirana je večeras u 25. kolu Druge Bundeslige na gostovanju kod FSV Frankfurta rezultatom 6:1.


FSV je do vodstva stigao u 24. minuti, Gorlitz je ubacio a John Verhoek sjajnim golom glavom matira Fejzića za vodstvo do 1:0. Potom je u 27. minuti isključen defanzivac gostiju Mossmer, a domaći su do kraja poluvremena postigli još dva gola.

Fejzić nije ništa mogao kod gola Leckiea u 35. minuti, koji je pogodio za 2:0, da bi četiri minute kasnije iz ofsajda za 3:0 pogodio Schilcke.

Novi gol u mreži Aalena viđen je u 54. minuti kada Mosie Bambara matira Jasmina Fejzića za ubjedljivih 4:0. Naš golman je u 60. minuti spasio svoj tim dobrom intervencijom nakon šuta Gorlitz, ali osam minuta kasnije  primio je i peti gol. Gorlitz je ubacio, a glavom je pogodio Zafer Yelen za 5:0.

U 86. minuti dosuđen je penal za FSV, a Yelen je savladao Fejzića za katastrofu od 6:0, da bi konačan rezultat od 6:1 postavio prelijepim golom Haller u 88. minuti.

U ostala dva susreta Munchen 1860 je kao gost savladao Sandhausen sa 1:0, dok je St. Pauli na svom terenu savladao Regensburg sa 3:2.

2. Bundesliga, 25. kolo:

FSV - Aalen 6:1
St. Pauli - Regensburg 3:2
Sandhausen - 1860 Munchen 0:1 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti