Fejzić sačuvao mrežu netaknutom, Zahirović ni na klupi

2. Bundesliga, 9. kolo

Fejzić sačuvao mrežu netaknutom, Zahirović ni na klupi

Večeras su odigrana tri susreta devetog kola 2. njemačke Bundeslige, a pobjedu su ostvarili Furth nad Erzgebirgeom (2:0) i Aalen protiv Munchena 1860 (2:0), dok je Bochum odigrao neriješeno s Nurnbergom (1:1).

Furth je do prvog pogotka protiv Erzgebirgea stigao već u osmoj minuti preko Weilandta, koji je devet minuta poslije udvostručio vodstvo za konačnih 2:0.

U drugom susretu istim rezultatom slavio je i Aalen našeg reprezentativca Jasmina Fejzića, koji je na domaćem terenu u samom finišu stigao do pobjede nad Munchenom 1860. Golove su postigli Weiss u 83. i Junglas u 86. minuti.

Bochum je odigrao neriješeno s Nurnbergom, rezultatom 1:1, a strijelci su bili Gregoritsch u 44. minuti i Sylvestr za Nurnberg u 56. minuti. 

U timu Bochuma ni na klupi nije bilo bivšeg reprezentativca BiH Adnana Zahirovića koji već neko vrijeme nije u dobrim odnosima s trenerom Peterom Neururerom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

2. Bundesliga, 9. kolo:

Furth - Erzgebirge 2:0 (Weilandt 8., 17)
Aalen - Munchen 1860 (Weiss 83., Junglas 86.)
Bochum - Nurnberg 1:1 (Gregoritsch 44. / Sylvestr 56.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.