Fejzić skinuo penal, Aalen ipak poražen

2. Bundesliga, 19. kolo

Fejzić skinuo penal, Aalen ipak poražen

VfR Aalen našeg reprezentativnog golmana Jasmina Fejzića poražen je sa minimalnih 1:0 u okviru 19. kola 2. Bundeslige na gostovanju kod Greuther Fürtha.

U prvoj minuti sudijske nadokande glavna sudinica ovoga meča Bibiana Steinhaus pokazala je na bijelu tačku, ali je bh. reprezentativni golman sjajnom intervencijom odranio udarac Stiebera, pa se na pauzu otišlo sa 0:0.

Domaći trener je već na samom početku drugog dijela igre napravio prvu izmjenu, a umjesto Trinksa na teren je poslao Füllkruga, koji mu se 15 minuta kasnije odužio pogotkom za vodstvo Fürtha od 1:0, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat. Pobjeda domaćih mogla je biti i ubjedljivija, ali je u samom finišu bh. reprezentativni čuvar mreže imao još jednu fenomenalnu intervenciju.

U drugom susretu koji je počeo u isto vrijeme Paderborn je golom Hünemeiera u 63. minuti savladao Cottbus, a Mario Vrančič odigrao je vrlo dobro svih 90 minuta u pobjedi svog tima.

2. Bundesliga, 19. kolo
Fürth - Aalen 1:0 (Füllkrug 60)
Paderborn – Cottbus 1:0 (Hünemeier 63)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.