Fejzićev Aalen izvukao bod, trijumf Kaiserslauterna

Reprezentativac BiH branio svih 90 minuta

Fejzićev Aalen izvukao bod, trijumf Kaiserslauterna

Danas su na rasporedu bila tri susreta njemačke 2. Bundeslige. Do važnog trijumfa u borbi za promociju stigao je Kaiserslautern. 

Aalen našeg Jasmina Fejzića ugostio je Sandhausen. Domaćin je do vodstva stigao u 30. minuti susreta, a strijelac je bio Lechleiter. Gosti do izjednačenja dolaze u 70. minuti susreta, a strijelac je Wooten. U 82. minuti gosti dolaze do vodstva, a strijelac je Makela. Domaćin je do boda stigao u 90. minuti susreta, a strijelac je bio Abe.

 

Kaiserslautern je dočekao Ingolstadt. Domaćin je do prednosti stigao u 42. minuti, a strijelac je nakon jedanaesterca bio Bunjaku. Isti igrač je pogodio mrežu gostiju i u 71. minuti susreta. Treći gol za domaću ekipu postigao je Idrissou u 87. minuti susreta. 

 

Aue je u ovom kolu gostovao Regensburgu. Gosti su prvi stigli do pogotka, a precizan je u 12. minuti bio Schlitte. Nije radost gostiju dugo trajala, domaćin je izjednačio golom Kokea u 25. minuti susreta. 

 

Njemačka, 2. Bundesliga, 26. kolo: 

Aalen - Sandhausen 2:2 (Lechleiter 30, Abe 90/Wooten 70, Makela 82)

Kaiserslautern - Ingolstadt 3:0 (Bunjaku-pen 42, 71, Idrissou 87)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Regensburg - Aue 1:1 (Koke 25/Schlitte 12)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.