Fejzićev Aalen prokockao pobjedu u sudijskoj nadoknadi

Vrančić strijelac za Paderborn

Fejzićev Aalen prokockao pobjedu u sudijskoj nadoknadi

Sastav Aalena na čijem je golu stajao bh. reprezentativac Jasmin Fejzić nije uspio stići do svoje prve pobjede u nastavku prvenstva 2. Bundeslige. Na svom terenu Fejzić i njegovi saigrači su remizirali sa posljednjeplasiranim Cottbusom odigravši 2:2.

Sve je krenulo odlično po domaćine kada je Traut u 4. minuti utakmice pogodio za vodstvo od 1:0. Samo šest minuta kasnije gosti su preko Möhrlea stigli do poravnanja, što je i bio konačan rezultat prvog poluvremena. U nastavku su domaći pritiskali gostujuću odbranu koja je uspješno odolijevala napadima fudbalera Aalena sve do 81. minute kada je za novo vostvo Aalena pogodio Barth. I kada su svi očekivali kraj i spremali se za proslavu prve proljetne trice Michael je pogodio u trećoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 2:2.

Paderborn je sa 4:0 na svom terenu pregazio Arminiju iz Bielefelda, a u strijelce se uspio upisati i mlađi brat nekadašnjeg bh. reprezentativca Damira Vrančića. Mario je bio strijelac gola za vodstvo svog tima od 3:0 u 57. minuti utakmice, a posao domaćim fudbalerima olakšao je Schönfeld koji je još u prvom poluvremenu zaradio crveni karton.

Nakon što su u prošlom kolu nenadano poraženi pred domaćom publikom igrači Kölna, vodećeg sastava lige, iskupili su se minimalnom pobjedom na gostovanju kod Sandhausena, a strijelac jedinog gola za pobjedu Jarčeva bio je Helmes u 48. minuti utakmice

2. Bundesliga, 22. kolo
Aalen – Energie Cottbus 2:2 (Traut 4, Barth 81 / Möhrle 10, Michael 90+3)
Paderborn – Arminia Bielefeld 4:0 (Wemmer 33, Meha 50, Vrančić 57, Strohdiek 86)
Sandhausen – Köln 0:1 (Helmes 48)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.