Fejzićev Aalen slavio u prijestolnici, Köln u Hamburgu

2. Bundesliga, 16. kolo

Fejzićev Aalen slavio u prijestolnici, Köln u Hamburgu

Prve utakmice 16. kola 2. Bundeslige ponudile su tri odlična susreta i sjajan fudbal.

Nakon dva uzastopna poraza sastav Köln slavio je na uvijek vrućem gostovanju u Hamburgu kod St. Paulija sa ubjedljivih 3:0 I tako ponovio izbio na lidersku poziciju popularne Cvajte.

Izabranici Peterea Stogera u vodstvo su stigli već u 6. minuti utakmice, a za vodstvo je pogodio Wimmer. Igrao se 28. minuti kada je vodstva popularnih jarčeva udvostručio Helmes, da bi jedanaest minuta prije kraja golom za 3:0 sudbinu domaćih zapečatio Gerhardt, a posao gostima je dodatno olakšao crveni karton za Gonther u 59. minuti.

Do bitne gostujuće pobjede stigla je i ekipa VfR Aalena za koju je branio bh. reprezentativac Jasmin Fejzić. Fejzićev tim slavio je na gostovanju kod Union Berlina, jednog od pretendenata na pozicije koje sljedeće sezone vode u Bundesligu. Sve zanimljivo desilo se u drugom poluvremenu. Gosti su u vodstvo stigli u 69. minuti preko Valentinija, da bi Union preko Mattuschke tri minute kasnije izjednačio na 1:1. Na 1:2 svojim drugim golom na utakmici povisio je Valentini u 72. minuti meča, da bi Klauss u 3. minuti sudijske nadokande pogodio za konačnih 1:3.

U posljednjem susretu Fortuna je pretrpila težak domaći poraz, a bodove iz Dizeldorfa odnio je Karlsruhe nakon pobjede od 2:0.

2. Bundesliga, 16. kolo: 
Fortuna Dusseldorf – Karlsruher 0:2 (Torres 28, Peitz 71)
St. Pauli – Köln 0:3 (Wimmer 6, Helmes 28, Gerhardt 79)
Union Berlin – Aalen 1:3 (Mattuschka 62 / Valentini 59, 72, Klauss 90+3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.