Fejziću bod, Bochum poražen bez Zahirovića u sastavu

2. Bundesliga, 20. kolo

Fejziću bod, Bochum poražen bez Zahirovića u sastavu

Drugi dio sezone za ljubitelje popularne Cvajte nije mogao bolje početi. U tri premijerna susreta 20. kola 2. njemačke Bundeslige imalo se šta vidjeti. 

Aalen, bh. reprezentativnog golmana Jasmina Fejzića, nešto je lošije otvorio susret što su iskoristili fudbaleri Auea i u 29. minuti preko Könneckea stigli do prednosti od 1:0. Ipak, samo četiri minute je trebalo domaćim fudbalerima da postignu izjednačujući gol, a on je bio djelo Pohjanpala u 33. minuti utakmice. Na startu drugog poluvremena goste u novo vodstvo dovodi Sylvestr, a konačnih i najrealnijih 2:2 postavlja Klauss u 62. minuti utakmice.

U duelu između Cottbusa i Sandhausena gosti su u finišu utakmice uspjeli materijalizovati igrača više na terenu kojeg su imali od 67. minute kada je direktan crveni karton zaradio Börner, a gol za vrijednu pobjedu Sandhausena četiri minute prije kraja postigao je Jovanović.

U posljednjem duelu večerašnjeg programa 21. kola 2. Bundeslige Bochum je na svom terenu poražen sa 2:1 o FSV Frankfurta, a u sastavu domaćeg tima nije bilo bh. reprezentativca Adnan Zahirovića.

2. Bundesliga, 20. kolo:
VfR Aalen – Aue (Pohjanpalo 33 / Könnecke 29, Sylvestr 58)
VfL Bochum - FSV Frankfurt 1:2 (Aydin 67 / Rukavytsya 52, Wooten 70)
Energie Cottbus – Sandhausen 0:1 (Jovanović 86)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.