Felipe Melo Neymaru: "Šteta što ja nisam igrao..."

Brazilac dobio podršku sunarodnjaka

Felipe Melo Neymaru: "Šteta što ja nisam igrao..."

E. Škorić

Brazilski veznjak iz Palmeirasa Felipe Melo odgovorio je na poruku napadača PSG-a Neymara koji je na društvenim mrežama optužio igrača Marseillea Álvara Gonzáleza za rasističke uvrede.

Veliki francuski derbi između PSG-a i Marseillea završen je velikom pobjedom gostiju (1:0), ali najmanje se govorilo o tome. Fokus je bio na dešavanju na kraju meča, kada je izbila velika tuča među igračima dva tima.

Neymar je bio među petoricom koji su isključeni, a kasnije je Gonzaleza optužio za rasizam, čime je opravdao svoj potez i šamaranje protivničkog igrača, zbog čega ga čeka 5-10 utakmica suspenzije.

Dobio je podršku Neymar od mnogih, pa i od svog sunarodnjaka i bivšeg reprezentativca Brazila Felipa Mela.

"Bravo, šteta što nisam igrao protiv ovog je*enog rasiste", napisao je Melo na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Još jedan koji je također želio pokazati da je na Neymarovoj strani je njegov bivši saigrač i prijatelj Dani Alves. Trenutni igrač Sao Paula, koji je tokom svoje karijere pretrpio neke epizode rasizma, objavio je sljedeću poruku nakon onoga što se dogodilo:

"I u sportu i u životu mi smo tu da nadahnemo ljude, preobrazimo živote i nema mjesto za ljude koji proklamiraju mržnju ili rasizam. Ne budi vođen mržnjom, brate moj, neka ti bude mir i dobrota koju nosiš u svojoj duši. Ljubav je jedini način borbe protiv mržnje, čak ako to na trenutak naškodi našoj prirodi! Volim te, mali brate", napisao je Alves.

Top Komentari

Penderinos
Koji Mangup samo čeka da neko spomene tuču i odmah se javlja, pa i tebi bi neki stalna crtu kretenu zamisli samo sta bi ti ibro uradio rasplakao bi se ti njemu kao malo djete
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije