Čovjek kojeg mrzi Srbija se vraća na veliku scenu radi jedne utakmice, zaradit će ogroman novac!

Krastajić ga je želio poslati na suđenje u Haag

Čovjek kojeg mrzi Srbija se vraća na veliku scenu radi jedne utakmice, zaradit će ogroman novac!

A. Čaušević

Svojevremeno jedan od najboljih sudija Evrope, Felix Brych je imao niz kontroverznih odluka koje su mu obilježile karijeru, ali je uvijek imao veliko poštovanje UEFA-e pa je tako sudio i finale Lige prvaka.

Brych koji ima 47 godina od suđenja na međunarodnom nivou se oprostio prije dvije godine, ali sada se vraća na veliku scenu i to samo jedne utakmice.

Njemački arbitar koji je i dan danas omražena ličnost u susjednoj Srbiji će naime suditi utakmicu grčkog prvenstva između Olympiakosa i Panathinikosa.

Prvenstvo Grčke je u samoj završnici, a posljednji derbi Olympiakosa sa AEK-om su obilježili navijački neredi. AEK je dobio taj meč, a italijanski arbitar Davide Massa se žalio da je dobio udarac u međunožje.

Najvažnije mečeve prvenstva Grčke odavno sude strane sudije, tako će za vikend u Pireju za zadatku biti i Brych koji će za suđenje na tom meču uzeti ogroman novac, odnosno oko 5.000 eura.

Panathinaikos trenutno dijeli prvo mjesto na tabeli sa AEK-om, oba tima imaju po 77 bodova, a do kraja su ostala još dva kola pa i ne čudi zašto je Brych pozvan da sudi derbi protiv Olympiakosa.

Oglasi

Nijemac je svojevremeno sudio finala Europa lige 2014. godine, kao i finale Lige prvaka 2017. godine, dok je bio angažovan i na evropskim i svjetskim prvenstvima.

Na Mundijalu u Rusiji 2018. godine sudio je meč Srbija - Švicarska kada je donio nekoliko odluka na štetu Srbije koja je izgubila sa 2:1 te se oprostila od turnira.

"Da mogu nešto uraditi, poslao bih ga u Hag, da mu tamo sude kao što je on nama", kazao je tadašnji selektor Orlova, Mladen Krstajić.

Brych je poznat i po tome što je 2013. godine na meču Bundeslige priznao fantomski gol Hoffenheimu protiv Bayer Leverkusane iako je lopta prošla sa vanjske strane mreže.

Ove sezone sudi samo u Bundesligi. Iako ima 47 godina delegiran je za mečeve čak u 16 navrata. To je iskusnom arbitru koji ima zvanje doktororiao na temu sportsko pravo donijelo zaradu od oko 100.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi