Fener i Galata do novih pobjeda

13. kolo turske Superlige

Fener i Galata do novih pobjeda

Tri su susreta 13. kola turske Superlige odigrana danas. Fenerbahče i Galatasaray su došli do novih pobjeda i tako se učvrstili na vodećim pozicijama.

Şükrü Saracoğlu stadion bio je domaćin duela između Fenerbahčea i Ankaragučua. Domaći su slavili rezultatom 4:2. Slovak, Miroslav Stoch, pogodio je za vodstvo Fenera, u 18. minuti. Tri minuta pred kraj prvog poluvremena, gosti su preko Murata Duruera izjednačili.

Drugo poluvrijeme donosi veoma dobru igru Fenera. Šest minuta nastavka bilo je dovoljno Cristianu Baroniju da pogodi za novo vodstvo domaće ekipe. Miroslav Stoch je svojim drugim golom praktično riješio pitanje pobjednika. U zadnjih 10 minuta, viđena su još dva pogotka.

Prvo je Ergin Keles smanjio na 3:2, da bi Issiar Dia postavio konačnih 4:2. Fenerbahče je ovom pobjedom zadržao prvo mjesto na tabeli.

Ekipa Galatasaraya je u gostima pobijedila Genclebirligi, golom Emanuela Ebouea, iz 71. minute. Galati je ovo bila peta uzastopna utakmica bez poraza. 

Gaziantepspor je na svom Kamil Ocak stadionu slavio sa minimalnih 1:0, protiv ekipe Samsunspora, pobjegavši tako iz opasne zone.


Turska Superliga, 13. kolo (subota):
Gaziantepspor - Samsunspor 1:0 (Demir 81)
Genclebirligi - Galatasaray 0:1 (Eboue 71)
Fenerbahče - Ankaraguču 4:2 (Stoch 18, 58, Baroni 52, Dia 88 / Duruer 42, Keles 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.