Fener zaledio Velodrome, Redsi ispustili prolaz na Anfiledu

Grupe A, B i C

Fener zaledio Velodrome, Redsi ispustili prolaz na Anfiledu

Midhat Šljivak

Liverpool je u susretu grupe A Evropske lige  na Anfieldu dočekao ekipu Young Boysa, a susret je okončan bez pobjedinak 2:2.

Redsi su do vodstva stigli nakon 33. minute igre kada nakon sjajne akcije Joe Colea, Shelvey ubacuje loptu u mrežu za rezultat prvog poluvremena od 1:0. Gosti iz Berna su u 52. minuti stigli do poravnanja. Bobadilla je prekrasnim golom iskosa sa lijeve strane poravnao na 1:1.

Novo vodstvo Liverpool je ostvario u 72. minuti. Odličnu akciju Gerrarda i Suareza i završio je Joe Cole za 2:1.  Ipak, u 88. minuti Zverotić fantastičnim udarcem poravnava rezultat na 2:2, što je bio i konačan rezultat susreta.

GRUPA B

Aktuelni prvak Evropkse lige Atletico Madrid savladao je na Vicente Calderonu Hapoel iz Tel Aviva sa 1:0. Vodstvo Jorgandžijama je donio Suarez nakon sedam minuta igre, a tim rezultatom se otišlo i na odmor.

U nastavku susreta golova nije bilo, pa je Atletico mirno priveo susret kraju, a ovom pobjedom su obezbijedili plasman među 16 najboljih.

U drugom susretu ove grupe igranom u Coimbri, gdje je Academica remizirala sa Viktoriom Plzen 1:1. Strijelac vodećeg  gola za goste bio je Pavel Horvath sa penala u 57. minuti susreta, da bi domaćim bod odnio Edinho u 88. minuti takoer sa penala.


GRUPA C

Fnerbahče je u Marselleu ostvario pobjedu rezultatom 1:0. U jednoj jako dobroj utakmici Fener je do vodstva stigao u 40. minuti kada je nakon ubacivanja iz kornera Irtegun se najbolje snašao za vodstvo gostiju iz Istanbula od 1:0.

Marseille je u drugom poluvremenu imao nekoliko izvrsnih prilika koje pak nisu iskoristili, pa je ostalo 1:0 za Fenerbahče, što je značilo eliminaciju Marseillea.

Borussija iz Moenchengladbacha i AEL Limassol su odigrali susret za zaborav koji je završio pobjedom domaćih od 2:0 golovima Igora de Camagra iz 79. i 90. minute. Prethodno je Luciano dobio crveni karton kod gostiju.

 


szólj hozzá: M0-1F www.fasthighlights.com

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.