Fenerbahče do sigurne pobjede

15. kolo turske Superlige

Fenerbahče do sigurne pobjede

Tri su susreta u okviru 15. kola turske Superlige odigrana danas. Ekipa Fenerbahčea odnijela je puni plijen sa gostovanja kod Burse.

Bursaspor je na svom Bursa Ataturk stadionu dočekao ekipu Fenerbahčea, a gosti su slavili sa sigurnih 0:2. Semih Şentürk je svojim pogotkom iz 39. minute donio veliko slavlje gostima. Bio je to ovosezonski prvijenac za turskog reprezentativca.

Mreže su mirovale do kraja poluvremena, a Miroslav Stoch je u 86. minuti postavio konačnih 0:2. Ekipa Fenera je tako došla do devete pobjede u ovoj sezoni. Sada se nalaze na diobi prve pozicije sa Galatasarayjem. Sa druge strane, Bursa je nastavila seriju loših rezultata u Superligi, a ovo im je bila četvrta uzastopna utakmica bez pobjede.

U nešto ranijem terminu, Kayseri je na svom stadionu savladao ekipu Karabuka. Strijelci za domaće bili su Gokhan Unal i Nordin Amrabat. Sivasspor i Manisa su podijelili bodove, odigravši 2:2. Milan Cerny je doveo Sivasspor u vodstvo već u 14. minuti, da bi Isaac Promise poravnao rezultat dvanaest minuta kasnije.

Do kraja poluvremena nije bilo novih pogodaka, a gosti su do potpunog preokreta došli preko dvostrukog strijelca, Promisea, u 63. minuti. Ricardo Pedriel je postavio konačnih 2:2, u 77. minuti.

Turska Superliga, 15. kolo (ponedjeljak):
Kayserispor - Karabuk 2:0 (Unal 45, Amrabat 82)
Sivasspor - Manisa 2:2 (Cerny 14, Pedriel 77 / Promise 25, 63)
Bursaspor - Fenerbahče 0:2 (Şentürk 39, Stoch 84)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.