Fenerbahče dovodi napadača Bayerna?

Fenerbahče dovodi napadača Bayerna?

E. Škorić

Peruanski napadač Claudio Pizarro na meti je turskog Fenerbahčea, javlja Tuttomercatoweb.

Prijelazni rok za klubove u Turskoj još nije završen, a do kraja istog će, navodno, čelnici Fenera pokušati da dovedu napadača. 

Čelnici kluba iz Istanbula posebno su oduševljeni iskusnim Pizarrom, koji nema mjesta u redovima Bayerna pored Marija Mandžukića i Roberta Lewandowskog, koji će na ljeto doći u Minhen iz dortmundske Borussije.

Tridesetpetogodišnji napadač je u prošloj sezoni u Bayernu, kao džoker, postigao 13 golova, dok je ove sezone postigao tri u devet utakmica. Njegova želja je da igra redovito, a za takvo što mora da napusti njemačke i evropske prvake.

Osim Pizarra, Fenerbahče je bio zainteresovan i za Senegalca Papissa Cissea, koji je ipak odlučio ostati u Newcastleu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.