Fenerbahče još uvijek bez pobjede

Grupna faza turskog Kupa

Fenerbahče još uvijek bez pobjede

Edmir Škorić

Večeras su odigrane tri utakmice grupne faze turskog Kupa. Bursa, aktuelni prvak, slavila je na gostovanju kod Karsiyake, dok je Fenerbahče neočekivano poražen na svom terenu od Bucaspora.

Bursa je pogotcima Ergića i Stepanova, kao gost, savladala Karsiyaku i došla do svoje prve pobjede, te sada ukupno ima četiri boda. Bez pobjednika je odučen duel u grupi B između Trabzonspora i Gaziantepa (2:2), iako su domaći u dva navrata vodili.

Najprije im je Balci u 13. minuti donio prednost,  Firat je sedam minuta kasnije izjednačio, potom Bulut do kraja prvog dijela pogađa za 2:1 i prednost Trabzonspora do odlaska na predah. Ipak, tri minute prije kraja Deliktas donosi važan bod za goste koji su sada na vrhu grupe sa četiri boda, tri manje ima Trabzon.

Najveće iznenađenje svojim navijačima priredili su nogometaši Bucaspora, savladavši sa 3:2 Fenerbahče u Istanbulu. Pogotke za domaći sastav postizali su Senturk (15.) i Lugano (48.), a za slavljenike strijelci su bili Aydin (10.), Kaya (43.) i Manucho (65.).

Treba naglasiti da Fener u prva dva kola nije došao niti do jednog boda, dok ih je Buca skupila svih šest.

Turski kup, grupna faza, 2. kolo:
Trabzonspor - Gaziantep BB 2:2
Karsiyaka - Bursaspor 0:2
Fenerbahče - Bucaspor 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.