Fenerbahče pobjedom završio sezonu

Turska Superliga, 34. kolo

Fenerbahče pobjedom završio sezonu

Edmir Škorić

Nogometaši Fenerbahčea pobjedom su okončali uspješnu sezonu.

 Fenerbahče je u posljednjem, 34. kolu Superlige gostovao Kayserisporu. Bio je to duel bez rezultatskog značaja jer je Fener ranije obezbijedio titulu, a Kayserispor je već ispao iz lige.

U takvom omjeru snaga postignuta su dva pogotka i oba u mreži slabašne domaće momčadi. Baroni i Sow su bili strijelci za goste iz Istanbula, koji su na kraju sezonu završili sa 23 pobjede, pet remija i šest poraza. Ukupno su sakupili 74 boda.

Ni u drugom večerašnjem duelu 34. kola nije bilo previše uzbuđenja jer bodovi nisu bili prijeko potrebni ni Eskisehirsporu ni Konaysporu. Meč je završen rezultatom 1:1.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Turska Superliga, 34. kolo:

Eskisehirspor - Konyaspor 1:1 (Jorgquera 52 - penal, Aydin 41)
Kayserispor - Fenerbahče 0:2 (Baroni 13, Sow 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti