Fenerbahče se sprema dovesti Henryja

Turski mediji tvrde

Fenerbahče se sprema dovesti Henryja

Edmir Škorić

Prema pisanju turskih medija, Fenerbahče će pokušati ovog ljeta svoj napad pojačati sa nekad najboljim igračem svijeta, Francuzom Thierry Henryjem.

Turski mediji tvrde kako Fenerbahče ima 22 miliona eura na raspolaganju za transfere, pa će ovo ljeto u Istanbul pokušati dovesti Thierry Henryja, iskusnog napadača Barcelone.

Henryjev prelazak iz Arsenala u Barcelonu se nije ispostavio kao pravi potez, pa je jasno kako će francuski reprezentativac nakon SP-a krenuti u potragu za novim klubom. I momčad koja se takmiči u američkoj profesionalnoj ligi (MLS), New York Red Bulls, cilja na dovođenje Henryja.

U Fenerbahčeu su navodno razočarani izdanjima koje pruža Daniel Guiza, Španjolac koji je prije dvije sezone stigao kao veliko pojačanje iz Mallorce. Thierry Henry (32) je ove sezone za Katalonce odigrao 27 utakmica te postigao četiri gola.

Ukoliko i ode u Fenerbahče, Henry će tako krenuti stopama svog sunarodnjaka Nicolasa Anelke, koji je u Turskoj igrao od 2004. do 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.