Fenerbahceu gradski derbi protiv Bešiktaša

Bogdanović i Antić dominirali

Fenerbahceu gradski derbi protiv Bešiktaša

Košarkaši Fenerbahcea slavili su danas u gradskom derbiju kod Bešiktaša rezultatom 91:76.

Gosti su sjajno igrali cijeli meč 8. kola turske Superlige i već su na poluvremenu imali dvocifrenu prednost. U nastavku su je samo održavali za sigurnu pobjedu na veoma teškom gostovanju. 

Košarkašima Željka Obradovića ovo je bila peta ovosezonska pobjeda, dok je Bešiktaš sada na omjeru 4/4. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Srbin Bogdan Bogdanović sa 19 poena, dok je Pero Antić dodao 14, a Bobby Dixon 13.

Fener sada u Euroligi gostuje kod 'fenjeraša' grupe A Real Madrida i pobjedom bi osigurali prvo mjesto pred sljedeću fazu takmičenja. Trenutno imaju omjer od šet pobjeda i jedan poraz. Real Madrid su već dobili i to u drugom kolu u Istanbulu rezultatom 77:66.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.