Feni Industrija na vrhu
Radnički slavio u gostima

Balkanska košarkaška liga, 5. kolo

Feni Industrija na vrhu

Peto kolo Balkanske košarkaške lige donijelo je vrlo zanimljive utakmice, a derbi su u Makedoniji odigrali Feni Industrija i bugarski Černomorec.

Riječ je o duelu Grupe A u kojem je domaća Feni Industrija bez problema nadigrala bugarskog predstavnika (87:74). Prvo ime susreta bio je Corey McIntosh sa 34 poena, ali nije imao podršku saigrača pa su bodovi ostali u Makedoniji.

Zanimljiv duel u istoj grupi igrali su Lionsi i Radnički, a na kraju su gosti slavili sa 72:77.
U Grupi B se Rilski S-List revanširao Feni Industriji. Riječ je o još jednom duelu bugarskog i makedonskog predstavnika koji je ovaj put pripao Bugarima. Poražen je Rabotnički sa 72:65.
U drugoj utakmici Levski iz Sofije je ostvario prvu pobjedu. “Žrtva” je bio bukureštanski Dinamo koji je poražen rezultatom 73:102.

POREDAK
Grupa A

Feni Industrija 3-1, Swiss Lions 3-1, Černomorec 2-2, Radnički 1-3, Brašov 1-3

Grupa B
Rilski S-list 4-1, Mega HL 3-2, Rabotnički 2-2, Dinamo 1-3, Levski 1-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.