Fenjeraš Dragovoljac deklasirao Zadra

Druga ovosezonska pobjeda

Fenjeraš Dragovoljac deklasirao Zadra

Sastav Hrvatskog Dragovoljca, posljednje plasirane ekipe 1. HNL, u okviru 24. kola upisao je svoju drugu ovosezonsku pobjedu, a ekipa iz Sigeta sa 4:0 trijumfovala je na gostovanju kod Zadra.

Gosti koji su do ovoga kola imali tek jednu pobjedu sasvim su zasluženo stigli do trijumfa. Sve je po fudbalere Hrvatskog Dragovoljca krenulo sjajno kada je već u 4. minuti susreta Ljubičić pogodio za vodstvo od 1:0. Za mnoge je možda djelovalo iznenađujuće rano vodstvo gostiju, ali kada je Doležal u 35. minuti udvostručio vodstvo sastava iz Sigeta bilo je jasno da su gosti došli po bodove.

Ipak, drugo poluvrijeme nije najbolje krenulo po goste, nakon što su u 58. minuti ostali sa igračem manje na terenu. Već tada su svi razmišljali kako će Dragovoljac lako ispustiti vodstvo stečeno u prvih 45 minuta, ali desilo se suprotno. U mreži domaćina su do kraja utakmice završile još dvije lopte, pa su gosti tako nakon tri uzastopna poraza osvojili nove bodove.

Uprkos pobjedi Hrvatski Dragovoljac ostao je posljednjeplasirana ekipa 1. HNL sa svega 13 osvojenih bodova, dok pretposljednji Osijek ima dva više i utakmicu manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.