Fenjeraš iznenadio i kod kuće porazio Antalyaspor

Super liga Turske

Fenjeraš iznenadio i kod kuće porazio Antalyaspor

Fenjeraš turske Super lige Elazigspor priredio je veliko iznenađenje savladavši na domaćem terenu tim Antalyaspora rezultatom 4:1.

Gosti su od 60. minuta igrali sa igračem manje nakon isključenja Nizama, a domaćin je minut kasnije došao u vodstvo. Strijelac za 1:0 bio je Ozkan.

Deset minuta kasnije povećao je Yilmaz, a utakmicu je u 75. minutu riješio Yedek. Gosti se bude i preko Gungora smanjuju rezultat, da bi konačnih 4:1 postavio Gurler.

Sivasspor je na domaćem terenu dočekao Rizespor i opravdao ulogu favorita pobjedom rezultatom 3:1. Zanimljivo je da su svi golovi viđeni u drugom poluvremenu, odnosno da su gosti prvi došli u vodstvo.

Igrao se 52. minut kada je vodeći pogodak postigao bivši fudbaler splitskog Hajduka, Rumun Florian Cernat.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Uslijedio je potom veliki preokret domaćina. Za izjednačenje se pobrinuo Eser, da bi drugi pogodak bio djelo Chahechouha koji je petnaest minuta prije kraja bio siguran izvođač penala.

Trijumf Sivasspora u posljednjim minutima utakmice svojim drugim golom potvrdio je Eser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.