Fenjeraš Primere u polufinalu Kupa kralja

Almeria izbacila Deportivo

Fenjeraš Primere u polufinalu Kupa kralja

Edmir Škorić

Almeria je pobjedom u La Coruni potvrdila svoje učešće među četiri najbolje momčadi španskog Kupa kralja.

Almeria je prije sedam dana pred svojim navijačima, pogotkom Juanme Ortiza, ostvarila minimalnu pobjedu nad Deportivom.

I u La Coruni su izabranici Josea Luisa Oltre bili bolji. Tako je posljednjeplasirana momčad prvenstva napravila veliki podvig.

Corona u 19. i Crusat u 20. minuti donijeli su sigurnu prednost Almeriji i već se tada mogao proglasiti polufinalist. Deportivo preko Pabla Alvareza, koji je pogodio sa bijele tačke, uspijeva smanjiti do odlaska na odmor. Adrian je u šestoj minuti nastavka vrato stvari na početak.

Domaćim nogometašima trebala su dva gola za prolaz, ali sve im je nade "ubio" Goitom pogotkom sa bijele tačke u 55. minuti.

Prije Almerie polufinale je izborila Sevilla i, skoro pa sigurno, Barcelona koja ima 5:0 iz prve utakmice protiv Betisa, no službena potvrda očekuje se večeras kada se okonča i uzvratna utakmica.

Španski Kup kralja, četvrtfinale, uzvrat:

Deportivo - Almeria 2:3, 0:1 (Alvarez 43 - penal, Adrian 51/ Corona 19, Crusat 20, Goitom 55 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.