Ferdinand: Ronaldo je bio poni za pokazivanje

Portugalac se promijenio

Ferdinand: Ronaldo je bio poni za pokazivanje

Rio Ferdinand smatra da Cristiano Ronaldo danas nije isti igrač kao onaj koji je uz njega igrao na Old Traffordu. 

Portugalski reprezentativac je nakon impresivnih partija u Manchester Unitedu prešao u Real Madrid, a u srijedu navečer zabio je dva puta Malmöu u Ligi prvaka i došao do nevjerovatne brojke od 500 golova u karijeri. 

Prema riječima Ferdinanda, Ronaldo je shvatio da pokazivanje svoje vještine nije važno koliko je ustvari konačni proizvod. 

"Kada je stigao u Manchester United bio je samo poni za pokazivanje, želio je pokazati svoje vještine i koliko je dobar. Onda je shvatio da je najvažniji konačni proizvod“, rekao je 36-godišnji Ferdinand za BT Sport.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da bi postao najbolji igrač na svijetu morao je zabijati golove i namještati ih drugima i imati izravan utjecaj na utakmice. On se natjerao da postane takav. Bio je neumoran i iz sezone u sezonu podizao je ljestvicu. U tome leži njegova veličina", zaključio je Ferdinand.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.