Ferebahce u derbiju bolji od Galatasaraya

Tursko fudbalsko prvenstvo

Ferebahce u derbiju bolji od Galatasaraya

Adnan Beganović

U velikom derbiju turskog fudbalskog prvenstva Fenerbahce je na svom terenu svladao gradskog rivala Galatasaray (3:1).

Fenerbahce je bolje otvorio susret i već u 12. minuti preko brazilskog internacionalca Alexa došao je u vodstvo. Do kraja poluvremena obje momčadi imale su po nekoliko izrazitih prilika, no rezultat se nije mijenjao.

Početkom drugog dijela, odnosno u 53. minuti Alex je s bijele tačke povećao prednost svoje momčadi, a samo četiri minute kasnije Hakan Balta smanjiva na 2:1. Pogodak za konačnih 3:1 postigao je španjolski napadač Daniel Guiza u 90. minuti susreta.

Ovom pobjedom izabranici Christopha Dauma „zacementirali“ su se na prvom mjestu tabele sa 27 bodova, dok se momčad Franka Rijkaarda nakon 10 kola sa 22 boda nalazi na 3. mjestu.

Turska Superliga, 10. kolo:

Fenerbahçe – Galatasaray 3-1 (Alex 12, 53 – 11m, Güiza 90 / Balta 57)Poredak: 1. Fenerbahçe 27, 2. Bursaspor 22, 3. Galatasaray 22, 4. Kayserispor 18...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti