Ferguson: Ferdinandova reprezentativna karijera je gotova

Iako mu je prethodna sezona bila jedna od najboljih

Ferguson: Ferdinandova reprezentativna karijera je gotova

A. Haznadarević

Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson smatra da je njegov defanzivac Rio Ferdinand već odradio svoj posljednji nastup za reprezentaciju Engleske, te da neće ponovo oblačiti dres nacionalne momčadi.

Prema mišljenju menadžera Crvenih đavola, Ferdinand može sigurno igrati još četiri godine, no s obzirom na godine, mora biti pažljiv.

 

"Ne mislim da da će Ferdinand ponovo igrati za Englesku. Ne vidim ga više kao reprezentativca, a takav je i njegov plan. Njemu su 33 godine i mora biti spreman za United. Kao centralni defanzivac, ako pripazi na sebe, može igrati i do 37. godine" istakao je sir Alex Ferguson.

 

Popularni Fergie je zatim pohvalio Ferdinandovu igu u prethodnoj sezoni:

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"Rio je odradio sjajnu prošlu sezonu. Jednu od najboljih otkako je kod nas, a razlog je činjenica da je redovno bio u momčadi. Dvije godine ranije igrao bi jednu utakmicu, a onda izostajao tri sedmice. On i Jonny Evans nekako su zajednički pronašli pravu formu", zaključio je škotski stručnjak.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.