Ferguson gledao finale DFB Pokala zbog  Kagawe

Dan pred odluku o prvaku Engleske

Ferguson gledao finale DFB Pokala zbog Kagawe

A. Haznadarević

Utakmicu finala DFB Pokala u kojem je Borussija Dortmund pregazila Bayern München, sa tribina je gledao jedan posve zanimljiv gost.

Unitedov menadžer sir Alex Ferguson je doletio iz Engleske specijalno za ovu priliku, a igrač kojeg je toliko želio vidjeti je japanski veznjak Shinji Kagawa.

 

Koliko je Fergusonovo interesovanje najbolje pokazuje podatak da se odlučio za posjetu Njemačkoj samo dvadesetak sati pred ključni obračun sezone u borbi za Premiership u kojem njegov United gostuje kod Sunderlanda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Inače, već dužu period je poznato da tim sa Old Trafforda traga za perspektivnim mladim veznjacima koji bi mogli biti trajno riješenje nakon što klub napuste dvije legende, Ryan Giggs i Paul Scholes, a kako stvari stoje, sir Alex je već odlučio da je Kagawa ono što im treba.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.