Ferguson: Leicester može do naslova, no treba se pojačati

Ferguson: Leicester može do naslova, no treba se pojačati

Adnan Beganović

Nakon odigranih 15 kola na čelu tabele Premiershipa nalazi se Leicester City sa 32 osvojena boda, dva više od drugoplasiranog Arsenala.

Izabranici Claudija Ranierija u ovoj sezoni pružaju sjajne partije i zasluženo se nalaze na vrhu tabele, a legendarni menadžer Uniteda, Alex Ferguson, smatra da Leicester može osvojiti titulu.

"To je sjajan tim kojeg odlikuje brzina i nevjerovatna energija. U ovom trenutku, bez ikakve sumnje, Leicester je najbolji tim u Premiershipu", izjavio je Ferguson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Da sam na Ranierijevom mjestu  od vlasnika bih zamolio da u januaru izdvoje novce za pojačanja. Imaju veliku priliku osvojiti titulu i mislim da imaju novce za dovođenje novih igrača. Dovođenje novih igrača zna stvoriti probleme, a u ovom momentu Leicester svaki susret igra u gotovo istom sastavu jer Ranieri nema veliki izbor igrača. No, bez obzira na sve, ukoliko žele osvojiti naslov, moraju dovest par novih igrača", dodao je legendarni Škot.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.