Ferguson: Ne dam 72 miliona funti za pojačanja

Škot ne mijenja navike

Ferguson: Ne dam 72 miliona funti za pojačanja

Trener Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson planira pojačati i podmladiti ekipu za narednu sezonu te se također govori kako traži zamjenu za Patrica Evru.  

Ipak Škot odbija da plati 32 milona funti za Tottenhamovog Luku Modrića, te po 20 milona funti za Evertonovog Leightona Bainesa i Newcastleovog  Tiotea.

 

Izvor blizak klubu, izjavio je da su na Old Traffordu zainteresovani za svu trojicu igrača, ali da Fergusonu ne pada na pamet da plaća ove, kako on kaže, smiješno velike cifre.

 

Na sredini terena, Ferguson se još uvijek oslanja na vremešne Paula Scholesa i Ryana Giggsa, međutim njihov odlazak u skoroj budućnosti je izvjestan, a Tiote i Modrić bi bili idealna dugoročna rješenja. Što se tiče Patrica Evre, njegovo mjesto nije ozbiljno ugroženo iako je u zadnje vrijeme defanzivac u blagom padu forme. Baines je samo četiri godine mlađi od Francuza ali je Ferguson ipak zainteresovan da ga dovede na Old Trafford.

 

Nakon što nisu uspjeli dovesti Hazarda koji se ipak odlučio za Chelsea, ozbiljna meta je igrač Borussije Dortmund, Shinji Kagawa koji izgleda da ima problema sa radnom dozvolom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Biće zaista zanimljivo ovog ljeta pratiti cjenkanje iskusnog stručnjaka sa klubovima za koje nastupaju željena pojačanja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.