Ferguson otkrio pravi razlog odlaska sa klupe Uniteda

Nakon 26 godina provedenih na Old Traffordu

Ferguson otkrio pravi razlog odlaska sa klupe Uniteda

Sir Alex Ferguson se osvajanjem titule engleskog prvaka 2013. godine odlučio povući sa klupe Manchester Uniteda i otići u zasluženu mirovinu.

Jedan od najtrofejnijih trenera na svijetu je tako nakon 26 godina napustio klupu Crvenih đavola, sa kojim je osvojio sve što se moglo osvojiti.

U izjavi za britanski Telegraph, legendarni Fergie je prvi put zaista otkrio pravi razlog odlaska u trenersku mirovinu.

"Iskreno, mogao sam nastaviti. Nije presudila zasićenost, još sam bio gladan trofeja. Ipak, na odlazak sam se odlučio zbog teškog stanja u kojem se nalazila moja supruga", rekao je Ferguson, te obrazložio:

"Vidio sam Cathy jednu večer kako gleda televiziju, ali gledala je u strop. Nakon gubitka sestre blizanke, moja supruga se osjećala usamljeno. Kada sam joj rekao da se povlačim, dala mi je podršku i željela je da to napravim".

Ferguson se nakon povlačenja iz fudbala posvetio nekim drugim stvarima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kad sam donio odluku, nisam se pretvorio u starog gunđala. Imam dobre izazove, predajem na Harvardu, direktor sam i ambasador u Unitedu, radim za Unicef i UEFA-u. Često putujem i gledam Manchester United", rekao je Ferguson.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.