Ferguson: Povratak Scholesa nije korak unazad

Ferguson: Povratak Scholesa nije korak unazad

Menadžer Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, uvjeren je da povratak Paula Scholesa neće biti korak unazad za Crvene vragove.

Kada je prije nekoliko dana objavljena vijest da se Scholes vratio u dres jedinog kluba za koji je nastupao u karijeri, mnogi su bili skeptični. Neki su optužili čelnike Manchester Uniteda da ne žele trošiti novac na pojačanja.

"Koliko sam ja upoznat, bilo je samo par negativnih mišljenja. Scholes neće igrati sve utakmice, ali u smislu njegove pribranosti i donošenja odluka na terenu nema boljeg igrača. Uvjeren sam da njegov povratak neće biti korak unazad za naš klub", rekao je Ferguson.

Također, iskusni Škotlanđanin je istakao kako je Scholes bio jedan od onih igrača sa kojima je lahko surađivati. Danas se stvari mijenjaju, te dolaze novi igrači sa velikim zahtjevima, agentima, imaju mnogo hirova i želja...

"U jednom trenutku ste zvijezda, ali već u drugom se stvari mijenjaju. Suočavanje sa uspjehom je danas malo teže, zbog televizije i mnogih naslovnica na koje igrači lahko dospiju. Moram obavljati mnogo posla kako bih zadržao svojim nogometašima obje noge na zemlji. Ja im sve vrijeme govorim: 'Vratite se svojim majkama kao ista osoba kakva ste bili prije dolaska na Old Trafford'. To govorim jer nijedna majka ne želi vidjeti svoje dijete kako se mijenja, baš kao i mi", rekao je Ferguson.

Ovo je recept po kojem Ferguson radi već duži niz godina, te je to jedan od razloga zašto je ponosan na bivše igrače Uniteda, koji su igrali pod njegovim vodstvom. Jedan od tih igrača je i Ole Gunnar Solskjaer, koji je trenutno trener norveškog Moldea.

"Ole je bio jedan od tih igrača koji su poštovali sve treninge, sve obaveze i uvijek je imao normalan i profesionalan pristup. Mnogi igrači danas nakon završetka profesionalne karijere postaju treneri, jer nemaju ideju šta bi mogli raditi u fudbalu, osim toga. Međutim, sa Oleom je situacija bila drugačija, jer on je oduvijek želio postati nogometni trener. Sada je otišao u Molde, klub koji u svojoj historiji nikada nije osvojio ligu, i osvojio je prvenstvo. To dovoljno govori o njemu", zaključio je Ferguson.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.