Ferguson govorio o povratku Ronalda: Nisam ga mogao zamisliti u dresu Cityja

Odigrao važnu ulogu

Ferguson govorio o povratku Ronalda: Nisam ga mogao zamisliti u dresu Cityja

Samir Mlaćo

O povratku Cristiana Ronalda u Manchester United i dalje se mnogo priča.

Ronaldo je već protiv Newcastle postigao dva pogotka, te pokazao da će biti veliko pojačanje za Crvene đavole

O njegovom povratku govorio je bivši menadžer Uniteda Alex Ferguson, kojeg mnogi video kao glavnog 'krivca' za povratak Ronalda u staro jato.

"Mnogo ljudi je bilo uključeno u transfer. Doprinio sam i ja znajući da se Cristiano želi vratiti. To je bilo veoma važno. Za mene je to i olakšanje, ne bi mogao ga zamisliti u dresu Manchester Cityja. Poduzeli smo korake da se vrati, te mislim da će on imati utjecaj posebno na mlade igrače", rekao je Ferguson.

Nakon što je transfer nedavno ozvaničen Ronaldo je odlučio da se oglasi na Instagramu i poručio je da mu se ostvario san što se vratio u Manchester United.

"Svi koji me poznaju znaju kakvu ljubav imam prema Manchester Unitedu. Godine koje sam proveo u ovom klubu su nevjerovatne i zajednički put koji smo imali je ispisan zlatnim slovima u historiji ovog nevjerovatnog kluba", počeo je Ronaldo i nastavio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne mogu ni da vam opišem ono što trenutno osjećam nakon što je objavljeno da se vraćam na Old Trafford. Ovo je ostvarenje sna. Svaki put kada sam se vraćao ovdje da igram protiv Uniteda osjećao sam ljubav i poštovanje od navijača na tribinama".

"Moj prvi Premiership, FA Cup, poziv u reprezentaciju Portugala, prva Liga prvaka, Zlatna kopačka i Zlatna lopta su došli zbog specijalne konekcije između mene i Crvenih đavola. Historija je ispisana u prošlosti i historija će biti ponovo ispisana. Imate moju riječ. Ovdje sam i vratio sam se gdje pripadam. P.S. - Sir Alex ovo je za tebe".

Top Komentari

Vela82
Znaci svima koji govore da je Ronaldo picka jer je htio otic u City nek se jebz. Nisam njegov fan neki, ali oduvjek je Liverpool bio najveci rival Uniteda. City zna da nisu ni blizu Uniteda sa osvajanjem i historijom
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi