Ferguson: Sami smo krivi za poraz

Neiskustvo i greška Nanija skupo koštali United

Ferguson: Sami smo krivi za poraz

A. Haznadarević

Nakon poraza u Liga kupu od Chelseaja, menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson posebno je bio razočaran zbog toga što su njegovi izabranici samo trebali mirno privesti igru kraju, ali neiskustvo, ali i Nanijeva greška su koštali Crvene đavole prolaska u narednu rundu.

"Kada imate vodstvo 3:2 i sekunde su preostale do kraja, morate zaključiti susret. Zapravo sami sebe možemo kriviti", kazao je razočarani Ferguson, te pojasnio:

 

"Izgubili smo loptu kod trećeg gola, a do tog trenutka potpuno smo kontrolisali utakmicu. Igrali smo zaista dobar fudbal do tog trenutka i jedino što je trebalo je da zaključimo utakmicu držanjem posjeda lopte", smatra Škot.

 

Ipak, greška Portugalca Nanija je skupo koštala United.

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nani je odlučio pokušati slomiti igrača, izgubio je loptu i oni su dobili penal. Ne znam da li je penal bio ili nije, ali svejedno, da je u toj situaciji zadržao loptu kod korner zastavice utakmica bi bila gotova. Mislim da su mladi igrači počeli osjećati pritisak i bilo nam je jako teško u produžetku", zaključio je Ferguson.

 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti