Ferguson: Van Persie je kao Cantona

Veliki kompliment holandskom napadaču

Ferguson: Van Persie je kao Cantona

A. Haznadarević

Manchester United je ove godine napravio definitivno najbolju kupovinu, dovodeći u svoje redove afirmisanog napadača Robina van Persieja, a kako se Holanđanin fenomenalno uklopio u igru Uniteda, ubrzo su počele stizati i prve velike pohvale.

 

Možda i najveća pohvala na njegov račun, stigla je upravo od menadžera Sir Alexa Fergusona, koji ga je uporedio sa vjerovatno i najvećim napadačem Uniteda svih vremena - Ericom Cantonom.

 

"On ima profil identičan Ericovom, kada je bio u zrelijim godinama", smatra škotski stručnjak, koji je dodao da su Crveni đavoli mnogo napredovali od njegovog dolaska:

 

"Napadački aspekt naše igre se definitivno popravio otkako nas je Van Persie pojačao.  Imao je magičan period u Arsenalu, tako da nema problema sa uklapanjem u Premier ligu".

 

"On je došao iz jednog velikog u drugi veliki klub, i dokazan je kao reprezentativac. Sve te stvari u njegovoj biografiji savršeno nam pogoduju", zaključio je Ferguson.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.