Ferguson: Van Persie je trebao šutirati jedanesterac

Nani prvi ugrabio loptu i šutirao

Ferguson: Van Persie je trebao šutirati jedanesterac

A. Haznadarević

Menadžer Manchester Uniteda, nije pretjerano zadovoljan sinoćnjom minimalnom pobjedom njegove ekipe protiv Galatasaraya, a posebno mu je teško pao promašeni jedanesterac Nanija.

Prema riječima Fergusona, Nani uopšte nije trebao izvesti penal, a da se on pitao, izvođač bi bio Robin van Persie.

 

"Da bude iskren, nemam pojma zašto je Nani izveo jedanesterac. Mislim da je samo potrčao i ugrabio loptu. Mislio sam da bi Robin trebao šutirati", smatra Ferguson, te nastavlja:

 

"Mišljenja sam da smo to morali odlučiti pred početak utakmice, što je moja greška, morao sam to uraditi", priznao je menadžer Crvenih đavola.

 

Osim toga, škotski stručnjak je istakao da su njegovi izabranici propustili previše prilika:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

"Propustili smo toliko šansi u drugom poluvremenu da je postalo zabrinjavajuće. Promašeni jedanesterac odmah nakon poluvremena je njih održao u igri. Da smo povisili na 2:0, bilo bi im jako teško vratiti se", zaključio je Unitedov menadžer.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.