Ferguson: Zabrinut sam zbog dolaska Kloppa

Legendarni menadžer Uniteda

Ferguson: Zabrinut sam zbog dolaska Kloppa

Legendarni Alex Ferguson ne krije da ga plaši dolazak Jurgena Kloppa na klupu Liverpoola.

Bivši menadžer Uniteda je u nekoliko navrata isticao da je jedan od njegovih najvećih uspjeha prestizanje Liverpoola po broju osvojenih titula, a tim sa Anfielda pod vodstvom Kloppa mogao bi ponovo igrati značajnu ulogu. 

"Liverpool je napravio dobar potez. Poznajem Kloppa prilično dobro sa naših sastanaka na trenerskim seminarima u Ženevi. Posjeduje snažnu ličnost, veoma je tvrdoglav, odlučan, a njegova izdanja i karijera u Dortmundu je bila izvrsna. Mislim da će napraviti dobar posao. Ne sviđa mi se ovo što govorim jer je u pitanju Liverpool, zabrinut sam", kazao je Ferguson.

Škotski trener smatra da čelnici kluba moraju vjerovati Kloppu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako ne vjerujete svom menadžeru, zbog čega je onda on tu? To je čovjek koji bi trebalo da odlučuje kakve igrače želi. On najbolje zna šta mu treba."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.