Ferguson: Želimo stići Liverpool i u Ligi prvaka

Crveni đavoli ostvarili plasman u naredni krug takmičenja

Ferguson: Želimo stići Liverpool i u Ligi prvaka

A. Haznadarević

Nakon što su Crveni đavoli osigurali plasman u osminu finala Lige prvaka, menadžer Sir Alex Ferguson je jasno najavio pohod Uniteda na krov Evrope.

United je gubio sve do posljednjih deset minuta susreta, kada je Van Persie otvorio seriju, koja je rezultirala sa krajnjih 3:1. 

 

Ipak, popularni Fergie u nastavku ne pomišlja ni na šta manje od osvajanja titule, a kao poseban motiv za to vidi primicanje svom najvećem rivalu Liverpoolu, koji ima pet titula, odnosno dvije više od Uniteda.

 

"U historijskom smislu našeg kluba, trebali smo osvojiti više i želim osvojiti naslov Lige prvaka opet, i tako ući u krug pobjednika poput Liverpoola, našeg najvećeg rivala, Bayerna i Ajaxa. Milan i Real Madrid malo su se odvojili od ostalih, ali to me definitivno tjera prema naprijed", kazao je menadžer Uniteda.

 

Da je United iskoristio prilike 2009. i 2011. godine, kada je poražen u finalima, već sada bi imao šansu da potpuno pretekne Redse.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

"Zaista se uzrujam kada pomislim na prilike koje smo imali za pobijediti, ali ne smijmo biti pohlepni. Kada pogledam svoju karijeru i vidim da sam osvojio dva Kupa prvaka i dva Kupa pobjednika kupova, onda sam ponosan na to", zaključio je Sir Alex.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti