Ferguson zna ko će osvojiti Zlatnu loptu ove godine

Ronaldo glavni favorit škotskog stručnjaka

Ferguson zna ko će osvojiti Zlatnu loptu ove godine

Endin Čaušević

Legendarni menadžer Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, dao je svoj komentar na to ko bi trebao osvojiti Zlatnu loptu ove godine.

Dodjela Zlatne lopte održat će se krajem ove godine, a mnogi vjeruju da će to biti još jedna borba između Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Povodom dodjele ove nagrade oglasio se i Sir Alex Ferguson koji zna ko bi trebao osvojiti Zlatnu loptu za ovu godinu.

"Ronaldo je zaslužio da osvoji Zlatnu loptu. On je ove godine osvojio Ligu prvaka s Real Madridom i Evropsko prvenstvo sa Portugalom. Iako nije igrao u finalu do kraja zbog povrede svojom podrškom sa klupe utjecao je na pobjedu Portugalaca. Nema dileme za mene, on je zaslužio tu nagradu", rekao je Ferguson.

Poznato je da je Ferguson otkrio Ronalda prije desetak godina u Sportingu, ali je škotski stručnjak dodao da to nije razlog zašto favorizuje Ronalda ispred ostalih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije