Fernandao i Sestak za trijumf Burse nad Eskisehirsporom

Turska Super liga

Fernandao i Sestak za trijumf Burse nad Eskisehirsporom

Jedan od derbija 18. Kola Super lige Turske danas su igrali Bursaspor i Eskisehirspor, a meč je nakon dopadljive igre tokom devedeset minuta pripao domaćem timu, koji je tako opravdao ulogu blagog favorita. 

Rezultat je na kraju glasio 2:1, iako su domaći sa bijele tačke mogli i do trećeg pogotka. Fernandao je domaćina doveo u vodstvo u 22. minutu što je bio jedini zanimljiv detalj tokom prvog dijela susreta.

Isti igrač već nakon dva minuta igre u nastavku pogađa za 2:0. Gosti se u život vraćaju u 62. minutu, a strijelac je bio Kara.

Kraj utakmice gostujući tim nije dočekao kompletan obzirom da je isključen Boffin u 77. minutu. Veliku priliku domaći igrači propustili su u 83. minutu kada je Taiwo promašio jedanaesterac.

Konačnih 3:1 u posljednjim minutima utakmice postavio je Slovak Stanislav Sestak.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Eskisehirspor i Bursaspor nakon današnje utakmice bodovno su poravnati, imaju po 27 bodova, ali zbog bolje gol razlike Eskisehirspor zauzima šestu, a Bursaspor osmu poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.