Fernandes i Čop pogađali za novi trijumf Modrih

Pobjeda Dinama u Stanovima

Fernandes i Čop pogađali za novi trijumf Modrih

Zagrebački Dinamo brzo se oporavio od neočekivanog poraza u Osijeku u prošlom kolu. Na zadarskim Stanovima tim Zorana Mamića slavio je zahvaljujući golovima Fernandesa i Čopa, dok je neizvjesnost u posljednjih dvadeset minuta unio pogodak Tadića.

Od prve minute krenuli su gosti s napadima, a u već u trećoj im se to isplatilo. Junior Fernandes je lijepo pogodio s 20 metara. Zadrani nisu nikako uspijevali uspostaviti terensku inicijativu, rijetki su bili njihovi pokušaji u napadu, a do poluvremena bolja igra Dinama krunisana je udvostručenjem vodstva.

Sve je napravio Duje Čop, prošao pored dvojice čuvara, ušao u kazneni prostor i smireno pogodio pokraj golmana domaćih za 0:2. Bio je to rezultat prvog dijela, a u nastavku su do daha došli i igrači pod vodstvom Ferde Milina.

Uspjeli su i zakomplikovati susret i unijeti rezultatsku neizvjesnost nakon pogotka u 72. minuti. Ježina je kratko odbio jedan ubačaj Weitzera, a Tadić se našao na pravom mjestu i pogodio za 1:2.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U posljednjih dvadesetak minuta mogao je Dinamo prosuti sve dobro što je do tad napravio. Tadić je u 85. minuti poslao loptu pored Ježine, ali se na putu do pogotka ispriječila stativa.

U sudijskoj nadoknadi je ponovno Ježina bio savladan, ali je odbrana gostiju u posljednji tren očistila loptu s gol linije. Dinamo je tako došao do učinka od 68 osvojenih bodova, a Zadar je ostao na 32 boda na sedmom mjestu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.